T.C. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Sayın Abdullah Erdem Cantimur ile Görüşme

Ülkemiz genelinde, 6 Ağustos Salı günü T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından eczanelerde eş zamanlı olarak başlatılan denetimler ile ilgili olarak, Birliğimizce gerçekleştirilen görüşmeler ve yürütülen çalışmalar, Eczane Denetimleri Hakkında başlıklı web haberimizde paylaşılarak; T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı ile, denetimlere yönelik görüşmelerimizin devam ettiği ve gelişmelerin paylaşılacağı da ifade edilmişti.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney, Türk Eczacıları Birliği Genel Sekreteri Ecz. Ali Erdem, Türk Eczacıları Birliği Saymanı Ecz. Uğur Elik ve 35. Bölge Kütahya Eczacı Odası Başkanı Ecz. S. Cahit Ceylan, 12.08.2024 tarihinde T.C. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Sayın Abdullah Erdem Cantimur'u ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirdiler.

Görüşmede Sayın Bakan Yardımcısına, halk sağlığının korunması ve iyileştirilmesi için kesintisiz hizmet veren 1. Basamak sağlık hizmet sunucuları olan eczanelerimizde, eczacılarımızın gerçekleştirdikleri tüm mali işlemler ve iş süreçlerinin otomasyon sistemleri ile kayıt altında olduğu,

Eczacılarımızın aynı zamanda Vergi mevzuatı bakımından yükümlülüklerini en iyi biçimde uygulayan meslek gruplarından biri olduğu vurgulanarak, denetimlerin durdurulması/ertelenmesi talebimiz ile, gerçekleştirilmiş olan denetimlerin işleme alınmasında, eczanelerin işleyişi ve uygulamalarının dikkate alınması talebimiz Sayın Bakan Yardımcısına aktarıldı.

Makale Tarihi: 13.08.2024