SOSYAL GÜVENLİK KURUMU KESİNTİLERİ HAKKINDA !
Bilindiği üzere ; C Grubu sıralı dağıtım reçetelerinin tamamı SGK tarafından incelenmektedir.C grubu reçeteleri ile ilgili gerek kurum yetkililerinden gerekse de meslektaşlarımızdan SUT komisyonuna gelen sorular üzerine, en çok karşılaşılan kesintilerle ilgili olarak mağduriyet yaşanmaması için reçeteler karşılanırken özellikle dikkat edilmesi gereken hususlara açıklık getirilmesi gereği duyulmuştur.
1- Eritropoietin preparatlarının Medula provizyon sisteminde mevcut ilaç kartı IU(ünite) olarak kayıtlıdır.Sisteme kaydederken bu durumun özellikle dikkate alınması gerekmektedir. Hastanın kullanabileceği haftalık doz miktarı (sut’ta geçen kullanım dozu ve reçete üzerinde belirtilen kilo çarpımı) ünite cinsinden sisteme girilmelidir.
2- Beslenme solusyonlarının isimleri ve kullanım dozları muhakkak E-raporların açıklamalar kısmında yer almalıdır.
3- Aletli Periton Diyalizinde kullanılan diyaliz solüsyonları (Tekli torbalar) biri Nefroloji Uzmanı olması şartıyla 3 Uzman Hekim imzası içeren Sağlık Kurulu Raporu ile karşılanmalıdır.
4- Parenteral Demir Preparatlarında Endikasyon uyumu aranmaktadır. SUT 6.2.41 maddesinde yer alan 7 durumdan birisi belirtilmelidir.
5- Carnitene ampul için kronik böbrek yetmezliği muafiyetinde hastanın hemodiyaliz hastası olduğu belirtilmelidir.
6- C grubu Sıralı Dağıtım reçetelerinde Eczacı odası Onaylı İcmal Listesinin reçeteler teslim edilirken evrakların ekinde muhakkak bulunmalıdır.
7- E-raporlarda açıklamalar kısmında kayıtlı ilaç dozları ile ilaç bilgileri kısmında kayıtlı doz bilgileri arasında tutarsızlıklar bulunmamasına dikkat edilmelidir.
8- Karekodu olmayan sarf malzemelerinin e-reçete ile karşılanması durumunda barkodlarının provizyon çıktılarına yapıştırılmadığı gözlemlenmektedir. Barkodların eklenmesi zorunludur.
Oluşan kesintilerle ilgili yapacağınız itirazlarınızda SUT komisyonu üyelerine bilgi vermeniz ve İtiraz Komisyonu toplantısı öncesi gerekli evrakların odamız SUT Komisyonuna ulaştırılması önem arz etmektedir.