Odamız Gezi ve Fotoğrafçılık Kulübü Tarafından Düzenlenen Isparta Kovada Gölü ve Kasnak Meşesi Ormanı Gezisi Hakkında

27 Kasım 2016 Pazar günü Odamız Gezi ve Fotoğrafçılık Kulübü tarafından düzenlenen Isparta KOVADA GÖLÜ ve KASNAK MEŞESİ ORMANI gezisine katılmak isteyen meslektaşlarımızın oda sekreteryalarına isimlerini yazdırmaları rica olunur.

PROGRAM :

Sabah 7:40 gibi Antalyadan çıkmış olacağız. Karacaören Göl Başı Restaurant'ta Açık Büfe Kahvaltımız yaptıktan sonra İlk Kovada Gölü'ne uğrayıp burda kısa bir göl çevresinde yürüyüp çok güzel resimler çekme şansımız olacak. Daha sonra Kasnak Meşesi Ormanı'na gidip yaklaşık 7 Km lik Kolay bir parkurda yürüyüşümüz olacak. 7 den 77 ye herkese katılabileceği bir etkinlik olacak. Lütfen Mevsime uygun Kıyafetler ve Yürüyüş Ayakkabısı giyinin.

Etkinlik Ücreti 60 TL ( Ücret Araçta Toplanacak)

- Ulaşım

- Rehberlik

- Profosyonel Fotoğraf Çekimi

- Karacaören Göl Başı Restaurant'ta Açık Büfe Kahvaltı

- Öğlen Yemeği Sucuk+Ekmek

SERVİS SAATLERİ VE DURAKLAR

Türkay Otel Karşısı Durak 7:00

İl Sağlık Müdürlüğü Karşısı 7:05

5M Migros 7:08

100 Yıl Saman Yolu Pastanesi 7:10

100 Yıl Vakıf Bank Karşısı Ü.Geçit 7:13

Mevlana Petrol Karşısı Ü.Geçit 7:17

Komaş ( Makro) 7:20

Laura Otopark 7:25

Özgürlük Bulvarı Kipa Karşısı 7:33

Çantanızda Bulunanması gerekenler ;

- 1,5 Su

- Enerji vern kuruyemiş, meyve vs..

- Yedek Kıyafetler

- Yağmurluk

- Kullandığınız İlaçları

KOVADA GÖLÜ MİLLİ PARKI:

Akdeniz Bölgesi'nin Isparta ili sınırları içindedir. 1970 yılında Milli Park ilan edilmiştir. Yüz ölçümü 6.551 hektardır. Eğirdir Gölü'nün güneye devamı olan Kovada Gölü, aradaki dar bölgenin alüvyonlarla dolması sonucu ayrı bir göl halini almıştır. Jeolojik olarak karstik tektonik bir polye olan göl, Eğirdir ve Beyşehir Göllerinde olduğu gibi turkuvaz mavisi sularıyla bilinir. Kızılçam, endemik bir ağaç türü olan Kasnak meşesi (Quercus vulcanica) ve çınar, milli parkın başlıca ağaç türleridir.

KASNAK MEŞESİ:

Küçük grup ve kümeler halinde bulunur. Toprağın derin olduğu ve çukur alanlarda en iyi gelişmeyi gösterir. 25-30 m. boy ve 1.6 m. kadar çapa ulaşmaktadır. Kasnak meşesi, akmeşe grubuna dahil olup, sadece Türkiye'de yetişen bir türdür. Düzgün gövdesiyle kaplamacılıkta ve parkecilikte kullanılmaktadır. Yıllar önce bu ağaç fıçı ve esnek malzeme yapımında kullanıldığı için yöre halkı tarafından kasnak meşesi adıyla anılmıştır.

Bu etkinlik YABAN KAMP VE OUTDOOR FUN ile ortak yapılan bir etkinliktir.

Grup Rehberi

Ulaş AL

Makale Tarihi: 23.11.2016
Görüntülenme: 3170