ARALIK 2015 DÖNEMİNE AİT SGK FATURA KOLİLERİ 15 OCAK 2016 CUMA GÜNÜ MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR SGK ANTALYA SAĞLIK İŞLERİ İL MÜDÜRLÜĞÜ ( TRT- GÜLLÜK KAVŞAĞI ) 'NE TESLİM EDİLECEKTİR.
**** 15 OCAK 2013 TARİHİNDEN İTİBAREN BAŞLAYAN ELEKTRONİK REÇETE UYGULAMASINDAN DOLAYI FATURA PAKETLERİNDE HİÇ KAĞIT REÇETE OLMAYAN MESLEKTAŞLARIMIZ SADECE DÖKÜM LİSTELERİ VE FATURALARINI HAVALI ZARFA KOYMAK SURETİYLE TESLİM EDEBİLECEKLERDİR.
**** FATURA PAKETİ İÇERİSİNDE EN AZ 1 KAĞIT REÇETESİ OLAN MESLEKTAŞLARIMIZ İSE EN KÜÇÜK KUTU OLAN 1 NOLU KUTUYA EVRAKLARINI KOYMAK ÜZERE TESLİM EDECEKLERDİR.
01.07.2012 tarihinden itibaren geçerli olan SGK ek protokolün 3. maddesine göre;
*E-reçetelere ait herhangi bir reçete çıktısı fatura ekine konmayacaktır (Şeker ölçüm çubukları, iğne ucu ve karekodu bulunmayan ilaçları ihtiva eden e-reçete çıktıları hariç) sadece SGK medula provizyon sisteminden alınmış döküm listesi faturaya ilave edilecektir.
*Protokolün 3.7 maddesi gereği karşılanan reçetelerden e-reçete olanları için ise, fatura ekinde bu reçetelere ilişkin bölge eczacı odasınca onaylanmış farmainbox icmal listesinin eklenmesi yeterlidir.
*Yukarıdaki maddeye göre e-reçete olarak karşılanan kırmızı, yeşil reçeteler ve ilaç izleme formlarının (e-reçetede belirtilmesi kaydıyla) Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilmeyecektir.
SGK FATURA PAKETLEME İŞLEMLERİ:
Elektronik reçete uygulamasının başlamasından dolayı elektronik olarak düzenlenmiş reçeteler kuruma teslim edilmeyeceğinden, teslim edilen reçete miktarında azalma olacaktır. A-B gruplarına ait reçeteler uygunREÇETE KOLİSİNE konulacak ve sıra numarası verme işlemi (sadece elektronik olarak düzenlenmemiş manuel reçeteler ve şeker ölçüm çubukları, iğne ucu ve karekodu bulunmayan ilaçları ihtiva eden e-reçetelerin reçete arkası çıktıları hariç) eskiden olduğu gibi devam edecektir.
1. A-GRUBU REÇETELERİ: TEK BİR KOLİYE (KIRMIZI KUTU) KONULARAK TEK EVRAK KAYIT NUMARASI İLE TESLİM EDİLECEKTİR.
B-GRUBU REÇETELERİ: TEK BİR KOLİYE (KIRMIZI KUTU) KONULARAK TEK EVRAK KAYIT NUMARASI İLE TESLİM EDİLECEKTİR.
C-GRUBU REÇETELERİ (EK-4): FARMAİNBOX PROGRAMINA GİRİLEREK ECZACI ODASINCA ONAYLANAN REÇETELER HAVALI ZARFA KONULARAK TEK EVRAK KAYIT NUMARASI İLE TESLİM EDİLECEKTİR. ZARFIN HER İKİ TARAFINADA "C-GRUBU" DİYE YAZILACAKTIR. REÇETE SAYISININFAZLA OLMASI DURUMUNDA, REÇETELER UYGUN REÇETE KOLİSİNE KONULARAK TESLİM EDİLECEKTİR. (A ve B Grubu reçetelerde olduğu gibi dilekçe, fatura fotokopisi ve borcu yoktur evrakları koli veya zarf üzerine eklenecektir.)
KAN ÜRÜNÜ REÇETELERİ: FARMAİNBOX PROGRAMINA GİRİLEREK ECZACI ODASINCA ONAYLANAN REÇETELER HAVALI ZARFA KONULARAK TEK EVRAK KAYIT NUMARASI İLE TESLİM EDİLECEKTİR. ZARFIN HER İKİ TARAFINADA "KAN ÜRÜNÜ" DİYE YAZILACAKTIR. (A ve B Grubu reçetelerde olduğu gibi dilekçe, fatura fotokopisi ve borcu yoktur evrakları koli veya zarf üzerine eklenecektir.)
2. FATURA VE DÖKÜM LİSTELERİ ÜÇER NÜSHA ( 3. NÜSHADAKİ FATURA ECZACI TARAFINDAN ASLI GİBİDİR YAPILARAK DÜZENLENEBİLİR.) OLACAK ŞEKİLDE HAZIRLANACAKTIR.
3. FATURA BAŞLIĞI “T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ANTALYA İL MÜDÜRLÜĞÜ“ŞEKLİNDE OLACAKTIR.
4. FATURALARIN ÜZERINDE BULUNAN VERGI DAIRESI VE VERGI NUMARASI BÖLÜMLERI AŞAĞIDAKI BILGILER ILE DOLDURMASI GEREKMEKTEDIR.
Vergi Dairesi: Başkent Vergi Dairesi
Vergi No: 7750409379
KOLİ TESLİMİ ESNASINDA EVRAK KAYITA VERİLECEK DİLEKÇE VE EKLERİ:
1. Dilekçe örneği ektedir. (Dilekçeler, eczane kaşesi okunaklı basılmış ve ıslak imzalı olacaktır.)
2. Fatura fotokopisi (Aslı gibidir onaylı, ıslak imza ve kaşeli olacaktır.)
3. Döküm listesinin son sayfası ( özet bilgi - eczane kaşesi okunaklı
basılmış ve ıslak imzalı olacaktır.)