Formda kalayım derken sağlığınızdan olmayın!

Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin, yaza formda girmek isteyenlerin internette satılan sağlıksız zayıflama ürünlerine yönelmeye başladığını belirterek, “Zayıflamak isterken sağlığınızdan olmayın” çağrısında bulundu.

ANTALYA Eczacı Odası Başkanı Mehmet Ertekin, yaz sezonunun yaklaştığı şu günlerde vatandaşların sezona zayıf ve fit girebilmek için internette satılan insan sağlığını tehdit eden zayıflama ürünlerine yöneldiğini belirtti. İnternette satılan zayıflama, vitamin gibi ürünlerin yan etkilerinin ağır olabileceğine dikkat çeken Ertekin,“Önümüzde kocaman bir yaz sezonu var. Bu dönemde zayıflama ilaçları, vitaminler, güneş ürünleriyle ilgili kirlilikler başlayacak. Vatandaşların ürün kirliliğinden uzak kalması gerekiyor. Günümüzde artık bu tür ürünlere markette satılır gibi satılıyor. İnternette satılan bu sağlıksız ürünler sonuçlarına katlanılması gereken yan etkileri ortaya çıkabiliyor. Formda kalayım derken sağlığınızdan olmayın” dedi.

VATANDAŞI BİLİNÇLENDİRİYORUZ

Eczacıların hekim kontrolü dışındaki birçok ilacı hastasına teslim etmediğini söyleyen Ertekin, “Eczanelerde ilaç gibi etki eden ve kullandıkları ilacın etkilerini yükseltecek gıda takviye ürünlerimiz var. Bunlar zayıflama çayları, zayıflama tozları, özel ürünlerden oluşuyor. Bizim amacımız hastamızın sağlığını kaybetmeden, sağlıklı bir şekilde kilo vermesini sağlamak. Takım elbiseye girmekle, güzel bir kıyafete girmekle bu iş bitmiyor. En önemli şey sağlık” diye konuştu. Eczane dışında satılan sağlıksız ürünler hakkında Antalyalı eczacılar olarak vatandaşları bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını belirten Ertekin, “Broşür çalışmaları yapıyoruz, eczane personelimize bu tür konulardaeğitimler veriyoruz. Halk çünkü eczacılarına danışıyor. Biz de eczacılar olarak elimizden geldiğince bilinçlendirme yapıyoruz” dedi. Öte yandan ilaç fiyatlarında artış kısmen de olsa yapıldığını söyleyen Ertekin, Fiyat artışları sağlık sektöründe kısmen de olsa yaşandı. Devlet ilaçların yüzde 98'ini karşılıyor ama devletin ödemesinin dışında kalan ilaçlar vatandaşın canını yakabiliyor” dedi. Ertekin, ilaçların piyasada bulunurluğu konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.

Haber Linki>> http://antalyaekspres.com.tr/ozel-haber/haber/formda-kalayim-derken--sagliginizdan-olmayin/401940?fbclid=IwAR1hr68hcUE-cIhSxwGpkDF1vX7E7NZFmCBMoOJO5q5IHYFDz3AZZra0YNY

Makale Tarihi: 15.04.2019